Almanya'da bomba paniği

Almanya'da Noel pazarında 12 yaşında bir çocuk bomba patlatmaya kalkıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'da geçen ay bir hediyelik eşya pazarında bomba patlatmaya kalkışan 12 yaşındaki bir erkek çocuğun, birkaç gün sonra belediye binası yakınına da bomba bıraktığı anlaşıldı.

Focus dergisinin Alman savcılardan aldığı bilgiye dayanarak verdiği haberde Ludwigshafen kasabasında yaşayan çocuğun Alman-Irak asıllı olduğu ve DEAŞ örgütü üyesi ve kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından ciddi ölçüde radikalleştirildiği bildirildi.

Karlsruhe federal savcılık bürosu sözcüsü, olayın soruşturulduğunu söyledi ancak DEAŞ bağlantısını doğrulamadı. Her iki bomba olayında da yaralanan olmadı.

Savcı Hubert Stroeber, 2004 doğumlu olan çocuğun yaşından dolayı cezai sorumluluğu olmadığı için hakkında hiçbir yasal işlem yapılamadığını ve gençlerden sorumlu sosyal hizmet birimine teslim edildiğini söyledi. Çocuğun, 26 Kasım günü Noel için hediyelik eşya satılan pazarda el yapımı çivi bombası yerleştirilmiş bir sırt çantası bıraktığı ancak ateşleyici çalışmadığı için bombanın patlamadığı biliniyor.

Ludwigshafen belediye binası yakınına 5 Aralık günü bıraktığı bir başka patlayıcı da, ihbar alan polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Focus dergisi, çocuğun geçen yaz Suriye'ye giderek militanlara katılmayı düşündüğünü belirtiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir