Almanya'da ekonomi güveni yüzde 2,4 yükseldi

ZEW Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da bu ay önceki aya kıyasla 2,4 puan artarak 12,8 puana yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkezi Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi'nden (ZEW) yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da mart ayında bir önceki aya kıyasla 2,4 puan arttı.

Endeks şubat ayındaki 10,4 puandan mart ayında 12,8 puan seviyesine yükselmesine karşın, 13 puan olan piyasa beklentisinin altında kaldı. Almanya'da mart ayı Cari Durum Endeksi de bir önceki aya kıyasla 0,9 puan artarak 77,3 puana çıktı.

Euro Bölgesi ZEW Ekonomik Güven Endeksi ise söz konusu dönemde 8,5 puanlık artışla 25,6 puana ulaştı. Diğer yandan, para birliğinde Cari Durum Endeksi de mart ayında 7,4 puana yükseldi.

ZEW Başkanı Prof. Dr. Achim Wambach, konuya ilişkin açıklamasında, "Sanayi üretimi ve ihracatı olumlu bir gelişim gösterirken, yeni sipariş ve perakende satış rakamları daha az olumlu gerçekleşti. Birkaç Avrupa Birliği ülkesindeki yaklaşan seçimlerden kaynaklanan siyasi riskler, Alman ekonomisini çevreleyen belirsizlikleri nispeten yüksek düzeyde tutuyor." diye konuştu.

Endekse ilişkin anket, 27 Şubat-13 Mart tarihlerinde 207 analistin katılımıyla gerçekleştirildi. Ankete katılanlara, gelecek 6 aya ilişkin beklentileri soruldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir