Almanya'daki seçimlerde Rusya korkusu

Alman milletvekilleri, seçimlerden önce Rusya'nın kamuoyunu etkilemek istediğini söyleyerek yalan haberlere ağır cezalar getirilmesini talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'da iktidarda olan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ile Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partilerinin milletvekilleri, yalan haberlerin yayılmasına uygulanan cezaların ağırlaştırılmasını istedi.

CDU ve CSU milletvekilleri, Eylül 2017'de yapılacak parlamento seçimleri öncesinde medya manipülasyonlarından korktuklarını dile getirerek, yanlış haber ve bilgilerin yayılmasının daha ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Alman Parlamentosu İçişleri Komisyonu Başkanı ve CDU Milletvekili Ansgar Heveling, Rheinische Post gazetesine yalan haber ve bilgilerin yayılması hakkında verdiği demeçte, "Eğer hedefli bir kampanya karakterine sahipse cezaların ağırlaştırılmasını anlamlı buluyorum." dedi.

Heveling ayrıca Passauer Neue Presse gazetesine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Eylül 2017'deki parlamento seçimlerinden önce Almanya'daki kamuoyunu etkilemek istediğini savunarak, "Rusya'nın toplumumuzu bölme ve düzenini bozma eğilimi var. Tehlike büyük." ifadesini kullandı.

CDU milletvekili Patrick Sensburg ise konuya ilişkin açıklamasında, "Bir devleti istikrarsızlaştırmayı amaçlayan dezenformasyonlar cezaya tabi tutulmalı." diye konuştu.

Sensburg, propaganda sayfalarını keşfedip, işaretleyen bir kontrol merkezi kurulması gerekip gerekmediği konusunun düşünülmesini talep etti.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann ise konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Sahte haberler, komplo teorileri, nefret ve kışkırtma ile mücadelede koalisyon hükümeti, yasal çerçeveyi tutarlı bir hale getirecek ve açıklar konusunda da keskinleştirecek. Facebook, yalan olduğu kanıtlanmış haberleri hızlı bir şekilde silme veya düzeltme konusunda sorumlu tutulmalı."

Bu konularda ilginizi çekebilir