Almanya'nın Avrupa'dan sorumlu bakanı Türkiye'ye gidiyor

Almanya'nın Avrupa ile İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth Türkiye’ye geliyor. Roth ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye ile sıkı işbirliğinin önemine dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth iki günlük ziyaret için Türkiye'ye geliyor.

Deutsche Welle'nin aktardığı habere göre, Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Roth'un Salı gününe dek sürecek ziyareti sırasında Başmüzakereci ve AB Bakanı Ömer Çelik, muhalefetten siyasetçiler ve sivil toplum temsilcileri ile görüşeceği belirtildi. Çelik'le yapılacak görüşmede ele alınacak konular hakkında ise bilgi verilmedi.

Roth ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, "Bütün zorluklara rağmen Almanya ve Türkiye önemli konularda yeniden sıkı işbirliği yapmak zorundadır. Türkiye'deki muhataplarımızla daha yoğun diyalog yürütmemiz hiç olmadığı kadar önemli" dedi.

Roth İstanbul Kültür Üniversitesi'nde düzenlenecek tartışma programına katılacak. Ankara'da ise siyasi görüşmeler yapmanın yanı sıra AB'nin finanse ettiği Suriyeli mültecilere hizmet eden sağlık merkezini ziyaret edecek.

Almanya-Türkiye ilişkileri son yıllarda hiç olmadığı kadar gerildi. Almanya 15 Temmuz darbe girişimin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal'in uzatılmasını ve Alman vatandaşlarının tutuklanmasını eleştiriyor. Son aylarda iki ülkeden üst düzey politikacılar ilişkilerin yumuşadığı sinyalini veriyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Almanya'ya davet edildiDışişleri Bakanı Çavuşoğlu Almanya'ya davet edildi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir