Apple’a ‘mühendislerimi ayartma’ davası

Elektrikli araç üretimi planlayan Apple’a, araç bataryaları üreten “A123 Systems” şirketi dava açtı. Davanın gerekçesi ise; Apple'ın 'A123 Systems' mühendislerine yasaya aykırı şekilde iş teklif etmesi...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Elektrikli araç bataryaları üreten “A123 Systems” şirketi, son dönemlerde elektrikli araç üretmeyi planladığına dair haberler çıkan teknoloji devi Apple’ı, mühendislerine yasaya aykırı şekilde iş teklif etteği gerekçesiyle dava etti. 

Apple’ın Tesla dahil sektördeki birçok şirketin araç sistemleri hakkında derin uzmanlığı bulunan mühendislerle bir süredir görüşmeler yaptığı, kendine ait elektrikli aracı üretmek için bu uzmanlardan bilgi aldığı belirtiliyor. 

A123’ten yapılan açıklamada Apple’ın Haziran 2014’ten bu yana en kritik projelerinde yönetici pozisyonlarda bulunan mühendisleri yasaya uygun olmayan şekilde ekibine almaya çalıştığı ve bu sebeple Massachusetts federal mahkemelerinde bir dava açıldığı belirtildi. 

Dava dosyalarında “Apple şu an A123’le aynı alanda rekabet edecek olan geniş ölçekli bir batarya birimi geliştiriyor” ifadeleri yer alırken eski General Motors CEO’su Dan Akerson, Apple’ın bu kadar düşük marjinli bir sektöre girmesini doğru bulmadığını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir