Arabuluculuğa ihtiyacımız yok

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsrail için kimsenin arabuluculuğuna ihtiyaç olmadığını ve tutumlarının net olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ABD Başkanı Obama ile Başbakan Erdoğan arasındaki görüşmeye ilişkin sorusunu cevaplayan Davutoğlu, "Olağanüstü bir olay değildir. İsrail'le arabuluculuğa ihtiyacımız yok. Ortada bir ara yol bulunmasını gerektirecek durum yoktur. Tabii ki Obama ile Türk-İsrail ilişkilerini konuşuruz. Ama Türkiye'nin bu konudaki ilkesel tutumlarını en iyi bilen belki de ABD'dir. Bundan sonra atılacak adımlar konusunda Türkiye'nin 5 maddelik paketini ben açıkladım, Sayın Başbakan da teyit etti. Bundan sonraki adımlarda gerekenleri biz açıkladık bundan sonra atılacak adımlar önemli, yapılacak yorumlar değil" diye konuştu.

"Müşteşar görevini yaptı"

Son dönemlerde gündemde olan MİT-PKK görüşmelerini de değerlendiren Davutoğlu, bu konuya ilişkin ise şunları söyledi: "İstihbarat teşkilatının görevleri bellidir, bir sınırlama yoktur ve ülkenin bekası önemlidir. Hükümetimizin herhangi bir şekilde veremeyeceği bir hesap ya da durum yoktur. Terörü engellemek için ne gerekiyorsa, harekât dâhil ne gerekiyorsa yapılacak ve terörün bütünüyle dağıtılması için diğer alanlarda da yapılacaktır. Bu konuda da müsteşarımız görevini yapmıştır ve yapacaktır."

Davutoğlu, Libya'ya havadan gıda yardımı yapılmasına ilişkin ise şunları söyledi: "Sayın Başbakanımızla Libya'dayken Beni Velid'deki çatışmalardan kaçarak, susuz ve yiyeceksiz bir şekilde açıkta bekleyen 10 bin Libyalı'nın olduğu bilgisi geldi. Bunun üzerine bugün uçaklarımız oradaki Libyalı kardeşlerimize yardım götürmek için hareket etti. Uçaklarımız sanırım şu anda havadadır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir