Araç kalabalığa daldı: 3 ölü

Almanya'nın Münster kentinde bir aracın yayaların arasına daldığı olayda 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Polisin olayı tüm yönleriyle soruşturmaya devam ettiği açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'nın Münster kentinde bir aracın yayaların arasına daldığı olayda daha önce 4 olarak duyurulan ölü sayısı 3 olarak düzeltildi. 

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, minibüsle  insanların arasında dalan kişinin Alman vatandaşı olduğunu söyledi. 

Sürücünün olaydan sonra intihar ettiğini ifade eden Reul, "Toplamda 3 ölü var." ifadesini kullandı.

Daha önce Federal İçişleri Bakanlığı, Alman Haber Ajansı'na (DPA) olayda, yayalar arasına dalan aracın sürücüsüyle birlikte 4 ölü olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan Alman medyası intihar eden sürücünün Jens R. adında bir Alman olduğunu yazdı.

ZDF kanalındaki haberde de Jens R'nin aşırı sağcılarla irtibatı olduğu iddia edildi. Polisin Jens R'inin evinde arama yaptığı öğrenildi.

Polisin olayı tüm yönleriyle soruşturmaya devam ettiği açıklandı.

Başbakan ve Dışişleri'nden taziye mesajı

Başbakan Binali Yıldırım olayın ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'e bir taziye mesajı gönderdi.

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı da saldırıya ilişkin taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Almanya'nın Münster kentinde meydana gelen menfur saldırıda yakınlarını kaybedenlere sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu zor gününde Almanya'ya ve Alman halkına başsağlığı diliyor, acılarını yürekten paylaşıyoruz." ifadesi yer aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir