Arap baharının başladığı yerde ceza kesildi

Tunus eski Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali ve eşi Leyla Trabelsi 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNUS - Eski Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali ve eşi Leyla Trabelsi, gıyabında yargılandıkları davada 35'er yıl hapis cezasına çarptırıldıkları bildirildi.

Bin Ali çiftini zimmetine para geçirmekle suçlayan yargıç Tuhami Hafi, hapis cezasının yanısıra, Bin Ali'yi 50 milyon dinar (25 milyon euro) ve eşini de 41 milyon dinar (20,5 milyon euro) para cezası ödemeye mahkum etti.

Öte yandan, yargıç, Bin Ali'nin yargılanacağı başka bir davayı da 30 Haziran'a erteledi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda silah ve uyuşturucunun ele geçirilmesini konu eden bu ikinci davada sadece Bin Ali yargılanacak.

Karar şaka gibi

Tunus'un devrik devlet başkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin avukatı, Bin Ali ve eşinin 35'er yıl hapse mahkum edilmesini "şaka gibi" olduğunu söyledi.

Lübnanlı avukat Ekrem Azuri, Beyrut'ta yaptığı açıklamada, "kararın şaka gibi olduğunu, gülmekten başka yapacak birşey olmadığını" belirtti. Azuri, "yine de bunun iyi bir haber olduğunu, çünkü Avrupa'daki hiçbir mahkemenin bu kararı kabul etmeyeceğini" ifade etti.

Zimmetine para geçirmekle suçlanan Bin Ali ve eşi Leyla Trabelsi, Tunus'ta gıyaplarında yargılandıkları davada 35'er yıl hapis, ayrıca para cezasına çarptırılmışlardı.

Yargıç, Bin Ali'yi 50 milyon dinar (25 milyon euro), eşini de 41 milyon dinar (20,5 milyon euro) para cezası ödemeye mahkum etmişti.

Tunus'ta halk ayaklanması sonucu ülkesini terk etmek zorunda kalan Bin Ali ve eşi Leyla Trabelsi, 14 Ocak'ta Suudi Arabistan'a sığınmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir