Arap Birliği ile İKT işbirliği anlaşması imzalayacak

Bölge ülkelerindeki sorunların çözümünde ortak hareket etmeyi amaçlayan anlaşma yarın imzalanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BEYRUT - İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) ile Arap Birliği arasında, bölge ülkelerindeki sorunların çözümünde ortak hareket etmek amacıyla yarın işbirliği anlaşması imzalanacak.

İKT tarafından yapılan açıklamada, kuruluş ile Arap dünyasının en üst düzey temsil organı olan Arap Birliği arasındaki işbirliği anlaşmasının Cidde'de İKT genel merkezinde imzalanacağı belirtildi.

Anlaşmayı, Arap Birliği zirvesinin yapıldığı Kuveyt'ten Cidde'ye dönecek İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa imzalayacak. Yarın törenin ardından yerel saatle 13.00'te, iki genel sekreterin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Alınan bilgiye göre, Arap Birliği ile İKT arasında, 1984 yılında da bir işbirliği anlaşması imzalanmış, ancak bu anlaşma güncel konularda yetersiz kalmaya başlamıştı. Yarın imzalanacak anlaşmayla işbirliğinde güncellik sağlanacağı gibi, Sudan-Çad ihtilafı, Somali, Filistin, Irak gibi meselelerde de birlikte hareket edilerek daha etkin bir güç oluşturulacağı düşünülüyor.