Argüden'e küresel rol

TÜSİAD'ın sekretaryasını yürüttüğü BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Başkanı Yılmaz Argüden, UN Global Compact Ulusal Ağlar Danışma Kurulu Başkanı oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) imzacısı olduğu ve sekretaryasını yürüttüğü BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Argüden, UN Global Compact Ulusal Ağlar Danışma Kurulu Başkanı seçildi. 

TÜSİAD açıklamasına göre, UN Global Compact Ofisine rehberlik etmek ve yerel ağlar arasındaki ilişkileri artırmak amacıyla geçen sene kurulan UNGC Ulusal Ağlar Danışma Kurulu, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden'i Başkan seçti. 110 ülkenin Ulusal Ağını temsil eden Argüden, UN Global Compact Yönetim Kurulu'nda da görev yapacak.

10 bini aşkın imzacısıyla dünyanın en yaygın sürdürülebilirlik platformu olan UN Global Compact "sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi" vizyonuyla çalışıyor.

UN Global Compact Yönetim Kurulu Başkanlığını BM Başkanı Ban Ki-moon yaparken, Yönetim Kurulunda Unilever, BASF, Citibank, Petrobas, Sabancı Holding, Sinopec, Dünya Ekonomik Forumu, ICC, Transparency International, UNI Global Union gibi kurumların başkanları da yer alıyor. Böylelikle, Birleşmiş Milletlerin bu önemli inisiyatifinin Yönetim Kurulunda görev alacak iki Türk Güler Sabancı ve Ulusal Ağlar Danışma Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden oldu.

UN Global Compact Türkiye geliştirdiği "Sektörel Yayılım Stratejisi ve Paydaşları Kaldıraçlama Yaklaşımı"yla diğer Ulusal Ağlara sunduğu en iyi uygulama örnekleriyle tanınıyor.

Türkiye'den 250'yi aşkın kurumun imzaladığı sözleşme, Türkiye'de de kurumsal sürdürülebilirlik kavram ve fikrinin yayılması ve kalkınma hedefine yönelik olarak iş dünyasıyla işbirliği yapılması açısından önemli katkılar sağladı.

TÜSİAD 2007 yılından beri UN Global Compact imzacısı ve sürekli rekabet içindeki iş dünyasında ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere gerçekleştirilen tüm faaliyetleri destekliyor. 2013 Türkiye Ulusal Ağı formel bir yapıya kavuşmuş ve ulusal ağın sekretarya görevini TÜSİAD ve TİSK üstlendi.

UN Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu'nda Akkök, Anadolu Efes, ARGE Danışmanlık, Bilim İlaç, Borusan Holding, Coca Cola İçecek, Doğuş Otomotiv, Borsa İstanbul, Koç Holding, Sabancı Holding, TİSK, TSKB, TÜSİAD, Yüksel Holding, ZED Tanıtım ve Zorlu Holding'in temsilcileri yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir