Asıl başarı Tunus'un değil Mısır'ın

Mısır'ı ziyaret eden Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki, Arap halklarının korku duvarını aştığını belirterek, "Mısır devrimi başarıya ulaşacaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Mısır'ın başkenti Kahire'de, Kubbe Sarayı'nda Tunus ve Mısırlı entelektüellere bir konferans veren Marzuki, "Devrimlerin başarıya ulaşmasındaki temel etken Tunus değil Mısır'dır" diye konuştu.

Mısır'ın bölgedeki en büyük Arap ülkesi olduğunu ifade eden Marzuki, "Mısır silahlı kuvvetlerinin durumu, Tunus silahlı kuvvetlerinin durumundan farklıdır. Önceki rejimin kalıntılarının devlet içerisinde kökleşmiş olması Mısır'da karşı devrim ihtimalini güçlendirmektedir. Bu haliyle de Mısır Tunus'tan farklıdır" şeklinde konuştu.

Arap ülkelerinde meydana gelen olayların "Arap devrimleri" olarak ifade edilmesinin yanlış olduğunu savunan Marzuki, "Birkaç tane değil bir tane Arap devrimi var. Kullandıkları yöntemler farklı olsa da hedefleri ve sebepleri birdir. Bu devrim özgürlüğü hedeflemekte, fakirlik ve açlıkla mücadele etmekte, diktatör rejimlere karşı direnmektedir" ifadesini kullandı.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir