Aşk Çeşmesi para basıyor

Roma'nın simgelerinden tarihi Trevi Çeşmesi'ne geçen yıl 1 milyon 400 bin Euro tutarında bozuk para atıldığı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birçok aşk filmine konu olduğu için Türkçe'de, 'Aşk Çeşmesi' olarak da anılan Trevi, 'dünyanın en ünlü çeşmesi' unvanının hakkını veriyor. Şehri her yıl ziyaret eden milyonlarca turist, gerçek aşkı bulma ya da bu şehre tekrar geri dönebilme gibi dileklerle bu tarihi yapının havuzuna bozuk para atma ritüelini de yerine getirmeden buradan ayrılmıyor.

İtalyan basınında 'Trevi Çeşmesi hazinesi' başlığıyla yer alan haberlere göre, her gece çeşmeden çıkartılan bozuk paraların toplamı geçen yıl 1 milyon 400 milyon euroyu buldu. Bu rakamın, 2013 yılındakinden 100 bin euro daha fazla olduğu kaydedildi. 

4 müzeden daha fazla kazandırıyor

Bu haliyle bir açık hava eseri olan Trevi Çeşmesi'nin, Roma'daki Altemps Sarayı, Terme di Diocleziano, Crypta Balbi ve Massimo Sarayı müzelerinin kazancının toplamından (1,1 milyon euro) daha fazla kazandırdığı bildirildi.Turistiler çeşmeye para atma geleneğini sadece euro ile değil, aralarında Dolar ve Yen'in de bulunduğu çeşitli para birimleriyle de gerçekleştirdi.

Paralar yardıma muhtaç kişilere gidiyor

Öte yandan, Trevi Çeşmesi'nden toplanan paralar, bir Katolik yardım kuruluşu olan Caritas vasıtasıyla yardıma muhtaçlara ulaştırılıyor. Caritas, bu gelirin yüzde 27'sini, İtalya'nın yardıma muhtaçlar için açılan ilk bedava süpermarketi L'Emporio della Soliderieta'ya, yüzde 32'sini sosyal hizmetlere, yüzde 8'ini aşevlerine, yüzde 31'ini ise evsizlere barınma imk ânı sağlanan merkezlere aktarıyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir