Asya borsaları hızlı yükseldi

Asya borsalarında, bu akşam açıklanacak Fed faiz kararı öncesinde hızlı yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Asya borsalarında, bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesinde alış ağırlıklı bir seyir izlendi. 

Fed toplantısında, parasal genişlemenin sonlandırılmasına karşın faizlerin uzun bir süre düşük seviyelerde tutulacağına ilişkin beklentiler, küresel piyasalara paralel olarak Asya borsalarındaki yükselişi de destekledi. Bunun yanında Japonya'da açıklanan sanayi üretiminin beklentilerin üzerinde gelmesinin de etkisiyle Asya borsaları endekslerinde yüzde 1'i aşan değer kazançları yaşandı. 

Japonya'da bugün açıklanan verilere göre, bir önceki ay yüzde 1,9 gerileyen sanayi üretimi eylülde yükselişe geçti ve yüzde 2,7'lik artış gösterdi. Beklentiler, sanayi üretiminin yüzde 2,2 yükselmesi yönündeydi. Açıklanan veri sonrasında, Nikkei endeksi yaklaşık 3 haftanın en yüksek seviyesini görürken, günü yüzde 1,5 artışla 15.553,91 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,1 düşüşle 108,055 seviyelerinden işlem görüyor. 

Çin'de Şanghay bileşik endeksi, dünkü hıslı yükselişine bugün de devam etti ve günü yüzde 1,5 değer kazancıyla 2.373,03 puandan kapattı. 

Güney Kore'de Kospi endeksi, bölgedeki pozitif havanın etkisiyle yüzde 1,8 yükseldi ve günü 1.961,17 puandan sonlandırdı. 

Hİndistan'da Sensex endeksi yüzde 0,5 kazançla 27.013,49 puanda seyrederken, dolar/rupi paritesi de yüzde 0,1 artışla 61,328 seviyelerinden alıcı buluyor. 

Bir süredir dalgalı bir seyrin izlendiği Hong Kong'da Hang Seng endeksinde ise bugün hızlı artış yaşandı. Endeks, 25 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeyi görürken, şu dakikalarda yüzde 1,3 değer kazancıyla 23.824,24 puanda dalgalanıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir