Asya paraları yeniden artıya döndü

Asya paraları, Malezya ringgiti ve Tayland bahtının öncülüğünde 2 ayın en iyi haftasını kaydederek, haftayı artıda tamamlamaya hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİNGAPUR- Amerikan ekonomisindeki ilerlemelerin küresel büyümenin yavaşladığı endişelerini gevşetmesi üzerine Asya paraları, Malezya ringgiti ve Tayland bahtı öncülüğünde 2 ayın en iyi haftasını kaydetmeye hazırlanıyor.

ABD'de işsizlik başvurularının, ekonomistlerin beklentisinin üzerine gerilemesi ve ülkenin hizmet sektörünün genişlemesişyle Bloomberg JPMorgan-Asya Dolar Endeksi 3 haftadır devam eden düşüşünü sonlandırarak yüzde 0.3 yükseldi. Fed'in tahvil alımlarını 10 milyar dolar daha azaltması üzerine Türk lirasındaki sert düşüş ve Arjantin pesosundaki devalüasyonun ardından gelişen piyasa paraları 2008'den bu yana en kötü yıl başlangıcını yaptı.

Asya paralarındaki satışların aşırı olduğunu ve gelişen piyasa bloğunda iyi ve kötü ayrımının yapılmasının gerektiğini söyleyen ABN Amro Bank NV'nin Singapur'daki döviz stratejistlerinden Roy Teo, Fed'in azaltım endişeleriyle toparlanmanın kırılgan olmaya devam ettiğini söyledi.

Ringgit, Singapur saati ile 11:26 itibariyle dolar karşısında yüzde 0.7 güçlenerek 3.324 seviyesine çıkarken, baht da yüzde 0.6 değerlenerek 32.82 düzeyine yükseldi. Endonezya rupisi yüzde 0.3 değer kazanarak 12,176'ya çıktı. Malezya ve Hindistan piyasaları 31 Ocak'ta kapalıydı.

Yeni Yıl tatilin ardından bugün yeniden işlem yapmaya başlayan Çin yuanı, dolar karşısında 30 Ocak'taki 6.06 düzeyinden 6.0622'ye geriledi. Yuanın 12 aylık teslimatsız kontratları bu hafta yüzde 0.1 kazançla 6.1170'e çıktı. GÜney Kore wonu 31 Ocak'taki kapanışının yüzde 0.5 üzerinde 1,074.96'dan işlem gördü.

Bu konularda ilginizi çekebilir