Ateşkese rağmen çatışmalar sürüyor

Ateşkese rağmen Donetsk Havalimanı civarında çatışmalar şiddetleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DONETSK - Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında ateşkes imzalanmasına rağmen Donetsk Havalimanı ve civarında süren çatışmalar şiddetini arttırıyor.

Ukrayna hükümeti ve ayrılıkçılar arasında Belarus'ta imzalanan ateşkesten sonra ara ara duyulan silah sesleri dün geceden beri doğudaki Donetsk kentinde şiddetlendi. Özellikle havalimanının bulunduğu kuzeybatı yönünden yükselen havan, top ve grad roketi sesleri dün geceden itibaren yoğunluk kazandı. 

Donetsk merkezi ile havalimanını birbirine bağlayan Kiev Bulvarı polis ve askerler tarafından trafiğe kapatıldı. Yine havalimanına yakın olan Kyivski mahallesindeki evler çatışmaların yaşandığı bölgeye yakın olduğu için boşaltıldı. Donetsk havalimanı yakınında bulunan tren istasyonu civarından da siyah dumanlar yükseldiği görüldü.

Yakınlardan gelen silah sesleri sonrası Donetsk halkı yanlarına alabildikleri eşyalarla çatışmaların olduğu bölgeden uzaklaşmaya başladı.

Belarus'un başkenti Minsk'te 5 Eylül'de Ukrayna ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların durdurulması için ateşkes imzalanmıştı. Ukrayna ordusu, aylardır ülkenin doğusundaki ayrılıkçı hareketi bastırmak için operasyon düzenliyordu. Taraflara arasındaki çatışmalarda bu güne kadar en az 2 bin 700 kişi hayatını kaybetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir