'Avrupa ılımlı hızda büyümeye devam edecek'

AB Komisyonu, Avrupa ekonomisinin ılımlı bir hızla büyümeye devam etmesini beklediğini duyurarak, büyüme tahminlerini paylaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği Komisyonu, bugün yayımladığı raporda, Avrupa ekonomisinin ılımlı bir hızla büyümeye devam edeceğini belirterek, AB için bu yıl büyüme beklentisini yüzde 1,8 olarak duyurdu.

Avrupa Birliği Komisyonu Genel, Ekonomik ve Finansal İşler Direktörü Marco Buti, bugün yayınlanan '2016 Sonbahar Dönemi Ekonomik Görünüm' raporunun ön sözünde işsizliği azaltmanın, yatırımları ve potansiyel büyümeyi artırmanın, globalleşmenin mevyvelerinin adil şekilde paylaşılmasının öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı. 

Buti yazdığı ön sözde, "Makroekonomik politikaların kısa vadede büyümeyi destekleyici olmaya devam etmesi gerekli. Mümkün olan tüm mali alan kullanılmalı. Tüm üye ülkeler mali hareket alanına sahip değiller, ancak tüm üyeler gerek kamu, gerekse özel sektör yatırımlarını desteklemek için kamli finansmanlarının yapısını iyileştirebilirler"ifadelerini kullandı.

Avrupa İçin Yatırım Planı'nın araştırma-geliştirme, eğitim ve dijital altyapı alanlarında sonuç vermeye başladığını belirten But, yapısal reformların istihdamın artırılması, verimlilik büyümesinin yeniden canlandırılması ve yatırımların kolaylaştırılması için gerekli olduğunu vurguladı.

Buti, "Belirsizliği azaltmak, güveni yeniden inşaa etmek ve yurtiçi, yabancı yatırımcılar için daha olumlu ortam sağlamak için, daha iyi politika karışımının ve yapısal reform ajandasının yeniden yönlendirilmesinin yanı sıra, önemli siyasi ve kurumsal sorunlarla da başa çıkmak gerekli" dedi.

Büyüme beklentisi yüzde 1,8

AB Komisyonu bugün yayınladığı raporda, Euro Bölgesi için 2016 büyüme beklentisini yüzde 1,6'dan 1,7'ye çıkarırken, 2017 beklentisini yüzde 1,8'den 1,5'e indirdi ve 2018 için büyüme beklentisini yüzde 1,7 olarak belirledi.

AB, için 2016 büyüme beklentisi yüzde 1,8, 2017 beklentisi yüzde 1,6 ve 2018 beklentisi yüzde 1,8 oldu.