Avrupa krizine Merkel neden oldu

Almanya Ekonomi Bakanı Gabriel, "Angela Merkel ve Wolfgang Schaeuble'nin politikalarının kemer sıkmayı acımasızca direterek Avrupa Birliği'nde yaşanan derin krizlere neden olduğundan kuşkumuz yok" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Başbakan Angela Merkel ve Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin kemer sıkma politikalarını eleştirdi ve bu politikaların kıta Avrupası'nda popülist partileri büyüttüğünü söyledi. 

Başbakan Yardımcılığı görevini de yürüten Gabriel yaptığı açıklamada, "Angela Merkel ve Wolfgang Schaeuble'nin politikalarının kemer sıkmayı acımasızca direterek Avrupa Birliği'nde 2008 yılından bu yana yaşanan derin krizlere, dominant bir Alman hükümetinin izolasyonuna, Almanya dışında yüksek işsizliğe katkı yaptıklarından kuşkumuz yok. Bunun bir sonucu olarak Avrupa karşıtı popülist partiler güçlendi ve uygulanan politikamlar sadece demokrasiye değil, aynı zamanda iyi yatırım ortamına da zarar verdi" diye konuştu.

Koalisyon ortağı olan SPD'nin Merkel'i rotasını değiştirmeye ikna edemediğini belirten Gabriel, "Cari politikaların devamlılığı, sürdürülebilir büyüme pahasına sağlandı. Bu da Almanya için tehlikeli" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir