Avrupa'da istihdam 3. çeyrekte arttı

Euro Bölgesi'nde istihdam, 3. çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,3, AB'de de yüzde 0,4 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro Bölgesi'nde bu yılın üçüncü çeyreğinde istihdam, bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 yükseldi. Bu dönemde istihdam artışı Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 0,4 oldu.

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış istihdam, bu yılın 3. çeyreğinde, ikinci çeyreğe kıyasla yüzde 0,3, 28 üye ülkeden oluşan AB'de ise yüzde 0,4 arttı.

Yıllık bazda ele alındığında, bu yılın üçüncü çeyreğinde istihdam Euro Bölgesi’nde ve AB’de yüzde 1,1 yükseldi. Böylece istihdam oranı her iki bölgede de hem çeyreklik hem de yıllık bazda artış gösterdi. 

AB'de söz konusu dönemde mevsimsellikten arındırılmış rakamlarla istihdam edilenlerin sayısı 229 milyon 800 bin olurken, bunun 151 milyon 500 bini Avro Bölgesi'nde gerçekleşti. 

Almanya'da istihdam çeyreklik ve yıllık bazda arttı

Verinin mevcut olduğu AB ülkeleri arasında 3. çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla istihdamda en çok artış, yüzde 2,1 ile Estonya’da belirlendi. Bunu yüzde 0,8’le Macaristan ve yüzde 0,6 ile de İrlanda, İspanya, Lüksemburg ve İngiltere izledi. 

İstihdamda en fazla azalış görülen ülke ise yüzde 0,6 ile Hırvatistan oldu. Bunu yüzde 0,5’le Portekiz ve yüzde 0,3’le de Malta takip etti. 

Avrupa’nın lokomotif ekonomisi Almanya’da ise istihdamı bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,3, geçen yılın aynı çeyreğiyle karşılaştırıldığında yüzde 0,8 arttı. Bu dönemde çeyreklik bazda istihdam Fransa’da yüzde 0,1, İtalya’da yüzde 0,4 ve Hollanda’da da yüzde 0,3 artış gösterdi.

Yıllık bazda ele alındığında istihdam, üçüncü çeyrekte Fransa’da yüzde 0,4, İtalya’da yüzde 0,9, İngiltere’de yüzde 1,4 ve Hollanda’da da yüzde 1,1 yükseldi. Avrupa’nın sorunlu ülkelerinden Yunanistan’da ise istihdam çeyreklik bazda yüzde 0,3, yıllık bazda da yüzde 1,9 artış kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir