Avrupa'da terör alarmı!

Avrupa terör saldırılarına karşı alarmda. Dün Belçika'da 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör operasyonu sonrası, Avrupa yeni güne yeni bir operasyon haberiyle uyandı. Almanya'da bu sabah terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda 2 Türk tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'da yaşanan terör saldırıları sonrası başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinden terör örgütlerine yönelik operasyon haberleri gelmeye başladı. Almanya'da bu sabah yaklaşık 250 polisin katıldığı IŞİD operasyonunda, 11 farklı yere baskın düzenlendi.

2 Türk tutuklandı

Operasyonda, IŞİD'in Suriye'deki mücadelesi için militan ve finansman desteği sağlamakla suçlanan bir grubun lideri olduğu iddia edilen İsmet D. ile örgüt üyesi Emin F. tutuklandı.

Paris'te 12 gözaltı

Fransa'nın başkenti Paris'te geçtiğimiz hafta yaşanan terör saldırıları sonrasında yürütülen operasyonlar kapsamında 12 kişi gözaltına alındı. Adli kaynaklar, haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo saldırısı ve sonrasında yapılan iki terör saldırısıyla ilişkili Paris'in banliyölerinde 12 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Sabaha karşı, 8 Ocak'ta bir polisin hayatını kaybettiği saldırının yaşandığı Montrouge, bu saldırıda polisin ölümüne neden olan ve ertesi gün bir markete saldırarak 4 kişinin ölümüne yol açan Amedi Coulibaly'nin doğum yeri Grigny ile Fleury-Merogis ve Epinay-sur-Seine bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda 3'ü kadın 9 kişi sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Belçika'da 'terör' operasyonu: 3 ölü

Dün ise Belçika'nın Verviers şehrinde polis tarafından "cihadcı" toplayan bir terörist gruba yapılan operasyonda 3 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Belçika'nın değişik bölgelerinde eş zamanlı başlayan ve Suriye ve Irak için cihadçı topladığı iddia edilen büyük bir organizasyona yapılan operasyonun Verviers şehrinin tren garına yakın bölümünde üst üste patlama seslerinin duyulduğu ve en azından 3 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

15 kişi gözaltına alındı

Belçika'da dün akşamdan itibaren başkent Brüksel ve çevresi ile Verviers kentinde saldırı hazırlığında olduğu belirtilen terör hücrelerine yönelik baskınlarda ikisi Fransa'da olmak üzere 15 şüpheli gözaltına alındı.

Paris tren istasyonunda bomba paniği

Geçtiğimiz hafta Charlie Hebdo dergisi katliamı ve rehine krizleriyle sarsılan Fransa'da, bugün Paris'in doğusunda işlek bir tren garında yerel saatle 09.00'da bomba paniği yaşandı. İstasyonunda şüpheli bir paketin bulunması sonrası gar tamamen boşaltıldı. 

Fransız polisinin incelemeleri sonucunda şüpheli paketin, kaybolmuş bir valiz olduğu anlaşıldı. Bomba alarmı verilen tren istasyonunda tren seferleri normale döndü.

Fransa'da geçtiğimiz çarşamba günü başlayan ve 3 gün süren kabus gibi terör olaylarında 17 kişi yaşamını yitirmişti. 

parisic.jpg

 

Bu konularda ilginizi çekebilir