Avrupa'daki terör tehdidi büyüyor

İngiltere'den sonra Japonya da Avrupa'daki vatandaşlarını terör tehlikesine karşı uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - ABD'den sonra İngiltere de, Fransa ve Almanya'daki vatandaşlarını terör tehlikesine karşı uyardı.

Hükümet, yayımladığı seyahat tavsiyesinde, vatandaşları açısından bu ülkelerdeki terör tehdidini yürürlükteki "genel"den "yüksek" seviyesine çıkardı.

Yurt dışı ve Commonwealth Bürosu (FCO), değişikliğin nedeni hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

İçişleri Bakanı Therasa May, İngiltere'deki terör tehdidi seviyesinin ise değişmediğini, bir saldırı ihtimalinin hayli yüksek olduğunu ifade eden "ciddi" seviyesinde bulunduğunu söyledi.

ABD yönetimi de bugün, El Kaide örgütünün yeni tehditleri nedeniyle Avrupa'daki Amerikan vatandaşlarını ihtiyatlı davranmaları konusunda uyarmıştı.

Geçen ay sonunda, El Kaide'yle bağlantılı olduğu zannedilen bir grubun bazı Avrupa kentlerine eş zamanlı saldırı planları yaptığı konusunda istihbarat alındığı duyurulmuştu.

Japonya da uyardı

Japonya hükümeti, Avrupa'da yaşayan ve Avrupa'ya seyahat eden vatandaşlarını, El Kaide ve diğer grupların muhtemel terör saldırılarına karşı uyardı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan seyahat uyarısında, Japon vatandaşlarından, toplu taşıma araçlarını kullanırken ve popüler turistik bölgeleri ziyaret ederken dikkatli olmaları istendi.

ABD ve İngiltere de vatandaşlarını Avrupa'da yaşanabilecek terör saldırıları konusunda uyarmıştı.

Japonya Dışişleri Bakanlığından adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ülkesinin seyahat uyarısını "alışılmadık" olarak değerlendirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir