Avrupa'dan bir iyi, bir de kötü veri

Euro bölgesinde perakende satışlar temmuzda yüzde 0.4 ile beklentilerin altında artarken hizmetler PMI ağustosta nihai 54.4 ile beklentilerin üzerinde açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro bölgesinde perakende satışlar temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0.4 ile beklentilerin altında bir artış kaydetti, yıllık bazda ise yüzde 2.7 ile beklentilerin üzerinde yükseldi.

Reuters anketine katılan ekonomistler, perakende satışların temmuz'da bir önceki aya göre yüzde 0.6 artmasını, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 2 yükseliş göstermesini bekliyorlardı. Perakende satışlarda haziran ayında yüzde 0.6 olarak belirtilen daralma da yüzde 0.2 daralma olarak revize edildi.

Hizmetler PMI yükseldi

Öte yandan Euro bölgesinde hizmet sektörü satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Ağustos'ta nihai 54.4 ile beklentilerin hafif üzerinde açıklandı. Reuters anketine katılan ekonomistler, hizmetler PMI'ın Ağustos'ta nihai olarak öncü seviye olan 54.3'te kalacağını tahmin ediyorlardı. Hem hizmet hem de imalat sektörünü izleyen bileşik PMI ise öncü 54.1 düzeyinden 54.3'e yükseldi. Endekste 50 seviyesinin altı daralmaya, üzeri ise büyümeye işaret ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir