Avrupa'dan TEMSA ve Otokar'a ödül

Avrupa'nın en büyük otobüs fuarından TEMSA ve Otokar'a ödül geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Belçika'nın Kortrihk kentinde 2 yılda bir düzenlenen Avrupa'nın en büyük otobüs fuarı Busworld, Türk üreticiler TEMSA ve Otokar'ı ödüllendirdi.

Belçika Başbakanı Yves Leterme ve Adalet Bakanı Stefaan De Clerck'in katılımıyla Kortrijk Kinepolis'te düzenlenen ödül töreninde TEMSA, HD 9 modeliyle kompakt otobüs dalında "büyük ödül" kazanırken, Otokar Kent LF modeliyle jüri özel ödülüne layık görüldü.

TEMSA adına ödülü firmanın ar-ge direktörü Sedat Kuş ve Otokar'ın ödülünü Üst Yönetici (CEO) Serdar Görgüç aldı.

Belediyeler, tur operatörleri, uluslararası kuruluşlar ve meslek örgütleri temsilcilerinden oluşan uluslararası jüri, farklı dallarda Van Hool, Iveco ve Mercedes'in de bazı modellerini ödüllendirdi.

TEMSA'nın krizden etkilenen ve maliyetlerini düşürmek isteyen müşterileri için tasarladığı kompakt otobüs sınıfındaki MD 9, üretim aşamasında 6 kez kalite kontrolünden geçerek sıfır hatayla operatörlere sunuluyor.

Kısa mesafeli tur operatörlerine yakıt tasarufu ve düşük bakım maliyetleri avantajı sağlayan MD 9'un 40 koltuğa kadar olan yolcu kapasitesi MD 9 Intercity modelinde 12'si ayakta olmak üzere 47 yolcuya ve MD 9 Low-entry modelinde 37'si ayakta olmak üzere 63 yolcuya yükseliyor.

Donanımı ve teknik özellikleriyle büyük otobüsleri aratmayan ve konfordan taviz vermeyen MD 9, yakıttaki cimriliğiyle çevre dostu özelliğini öne çıkarıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir