BAE deve ithalatını yasakladı

BAE Çevre ve Su Kaynakları Bakanlığı, corona virüsünün taşıyıcıları olabilir gerekçesiyle deve ithalatına geçici süreyle yasak getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Çevre ve Su Kaynakları Bakanlığı, ülkede iki kişinin hayatına mal olan corona virüsünün taşıyıcıları olabilir gerekçesiyle develerin ithalatına geçici olarak yasak getirdi. 

23 kişinin tedavisi olumlu sonuç verdi

BAE’nin Emarat Al Youm gazetesinin verdiği habere göre ülkede yılbaşından bu yana corona virüsü iki can aldı. Abu Dabi Sağlık Dairesi, son zamanlarda 23 kişinin iyileştiğini açıkladı. 

Corona virüsünün yayılma üssü olarak BAE’ye komşu Suudi Arabistan gösteriliyor. Krallık yetkililerinin verdiği bilgiye göre Suudi Arabistan’da bu hastalıktan şu ana kadar 110 kişi öldü.
 
Mısır Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz cuma günü çocukların, ihtiyarların, kronik kalp ve göğüs kafesi organları hastalığı olan kişilerin Suudi Arabistan’a gitmemesi konusunda uyarmıştı. Uyarı, ülkede ilk corona virüsü vakasının tespit edilmesi üzerine yapılmıştı. Hastalığa yakalanan kişi, perşembe günü, son 4 yıldır yaşadığı Suudi Arabistan’dan geri dönmüştü. 

Corona virüsü, ilk kez Eylül 2012’de Suudi Arabistan’da tespit edilmişti. Hastalarda SARS hastalığına benzer belirtiler gözlemleniyor. Bilim adamları, corono virüsü taşıyıcılarının Arap Yarımadası’nda yaşayan tek hörgüçlü develer olduğunu tahmin ediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir