Bakioğlu Holding, 2015’te 150 milyon lira yatırım yapacak

Bakioğlu Holding, grup şirketlerinden Polipak için 2015 yılında 150 milyon TL yeni yatırım yapacak. Söz konusu yatırım ile birlikte 2015’te yüzde 15 büyüyecek olan grup, 2016 için 1 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

İZMİR - Bakioğlu Holding 2015 yılında 150 milyon TL yeni yatırım yapacak. Holding’in grup şirketlerinden, çift yönlü gerdirilmiş polipropilen ambalaj filmi üreten Polibak için 75 dönümlük bir arazi satın alındı. Bu yıl hat ve tesis projelendirildi ekipmanların siparişleri verildi, 2015 Mart ayında montaj başlayacak. Üretim, 2015 Eylül’de başlayacak. Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, “2014 yılı grup ciromuz aralık sonuna kadar 800 milyon TL’yi bulacak. 2015 yılını yatırımlarla geçireceğiz. Yeni yatırımların tam kapasiteye ulaşmasıyla 2016 yılında da ciromuz 1 milyar TL’yi bulacak” dedi. 

Holding bazında 2014 yılında yaklaşık yüzde 11 büyüme gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Bakioğlu, “Yeni yılda yapılacak yatırımlarla birlikte grupta büyümenin yüzde 15’e yükselmesini ve şu anda bin 500 olan istihdamımızın da bin 700 kişiye ulaşmasını öngörüyoruz” diye konuştu. Bakioğlu Holding’in ana işi ambalaj. Flexible Packaging yani esnek ambalaj üretiyor. Gıda sektörüne yönelik çikolatadan, bisküvilere, dondurmalara, hazır içecek, çorbalardan evcil hayvan mamalarına, gıda dışı sektörüne yönelik hijyen ürünlerine kadar pek çok ürünü ambalajlıyor. Baskı, laminasyon, dilme ve konfeksiyon işlemlerini yapan çevirimci ana şirket ise Bak Ambalaj. Bak Ambalaj, holdingin 1973’te kurulan ilk ana şirketi. Şu anda Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 4 tesisi var. Bu tesislerinde de yüzde 80 ihracata yönelik üretim yapıyor. İhracat, ağırlıklı Avrupa ülkeleri ve Amerika’ya yapılıyor. Bak Ambalaj, Fas, Cezayir ve Tunus’a da ihracat yapıyor, Afrika pazarını geliştirme yönünde çalışmalar devam ediyor. 

United Biscuits’e Pepsi-Co’ya üretim yapıyor 

Bakioğlu Holding’de dikey entegrasyon yapısı var. Yani ambalajda hem ana hammaddeyi, hem yardımcı maddelerin üretimini kendi tesislerinde yapıyor. Holding’in 12 tane şirketi var. Bunlardan 5’i üretim şirketi. Diğerleri sigorta, nakliye, basın-yayın şirketleri. Holding bünyesinde 12 tane de tesis bulunuyor. Tesislerin tamamı İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde. Tesisler dağınık yerlerde olmak şartıyla 250 bin m2 alanda, 140 bin m2 kapalı sahada faaliyet gösteriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, “Polibak’ın film üretimi, Bak Ambalaj’ın üretimleri aranılan bir marka haline geldi. Dünya devlerine hizmet veriyoruz; Mondelez’e, Pepsi-Co’ya, United Biscuits’e ve daha birçok Uluslararası bilinen markalara. Bu firmaların her birini kazanabilmek için en az 2 yıl uğraştık ama bu şirketler dünya devi, dünya üzerinde çok sayıda fabrikası olan kurumlar. Burada güzel olan bu şirketlere girdiğiniz takdirde, hata yapmazsanız sizi istikrarlı bir şekilde büyütüyor. Önemli olan hata yapmamak” diye konuştu. Bakioğlu, “Üretimlerimizin ağırlığı gıda sektörüne yönelik olduğu için üretim tesislerimiz pırıl pırıldır. Düzenli olarak habersiz AIB (American Institute of Bakery) denetimlerinden geçmekteyiz. Gıda önemli bir faktör. Bizim için herşeyden önce sürdürülebilirlik, kalite, servis, satış sonrası destek önemli” diye konuştu.

Ecevit “Çıtır ekmeğimi istiyorum” deyince...” 

1997 yılında ekmeklerin ambalaja girmesi konusunda yasa çıktığında ekmek ambalajı yatırımı gerçekleştirdiklerini anlatan Cem Bakioğlu, “Biz tesisi kurduk ancak başka firmalar, ekmeği perfore edilmemiş polietilen ambalajın içine koydular. Bu maalesef sıcak ekmeğin ısı ve buharını atamamasına sebebiyet vererek ekmeğin hamurlaşmasına sebep oldu. Böyle olunca o zaman Sayın Bülent Ecevit ‘Çıtır ekmeğimi istiyorum’ dedi. Bugün, ekmek ambalaj tesisimizde yüzde 100 ihracat ile İngiltere ve Fransa’nın ekmeklerinin ambalajına yönelik üretim yapıyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir