Balkanlar'a açıldı, sıra Azerbaycan'da

İş Bankası, Kazakistan, Azerbaycan ve Balkan ülkeleri ile Ortadoğu bölgesi başta olmak üzere yakın coğrafyada yeni iniyisatifler almak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ece Ceyhun

SOFYA - Orta vadeli hedeflerini bölgesel güç olmak vizyonu üzerine kuran İş Bankası, Almanya merkezli iştiraki İşbank GmbH'nin 16. şubesini Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da açtı. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Kazakistan, Azerbaycan ve Balkan ülkeleri ile Ortadoğu bölgesi başta olmak üzere yakın coğrafyada yeni iniyisatifler almak için çalıştıklarını söyledi. Bali "Bölgesel güç, bölgesel banka olma hedefiyle bu stratejiyi izliyoruz. Bankamızın vizyonu budur" dedi.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ise Atatürk'ten 100 yıl sonra Atatürk'ün Bankası'nın Bulgaristan'a geldiğini belirterek Trakya Cam'ın bu ülkede 400 milyon dolar yatırım büyüklüğüne ve 1.000'den fazla istihdama sahip olduğunu vurguladı. Bulgaristan'da üretilen mamülün yüzde 90'dan fazlasını ihraç edilidğini belirten Özince "Yeter ki devlet önümüzü açsın. Gönlümüzden geçen buradaki yatırımımızı büyütmek" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir