Barselona'da şiddet dinmiyor

İspanya'nın Barselona kentinde devam eden şiddet olaylarının 3. gününde Katalan polisi, 28 kişinin gözaltına alındığını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya'nın Barselona kentinde devam eden şiddet olaylarının 3. gününde Katalan polisi, 28 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Aşırı sol görüşlü gençlik grupları tarafından 17 yıldır işgal edilerek sosyal merkez (Can Vies) olarak kullanılan binanın boşaltılması sonrası çıkan olaylar yatışmazken, Barselona Belediyesi taraflar arasında olası bir müzakere için şiddetin bitmesini şart koşuyor.

Barselona'nın farklı yerlerinde, "Can Vies"e destek gösterileri barışçıl olarak gerçekleşse de yüzleri maskeli grupların Sants mahallesindeki şiddet yanlısı eylemleri saat 03.00'e kadar sürdü. Çıkan olaylarda göstericiler, çok sayıda çöp bidonunu yakıp, çevreye zarar vererek polise taş ve molotofkokteyli attı. Göstericilerin ayrıca, basını da hedef aldığı, Katalan televizyonuna ait canlı yayın aracını ateşe verdiği bildirildi.

Olayların verdiği maddi zararın 100 bin avroyu geçtiği, 3 gecedir uyuyamayan mahalle sakinlerinin rahatsızlık duyduğu belirtildi. 

Öte yandan Barcelona'daki olaylar Katalonya'daki diğer şehirlere de sıçradı. LLeida, Tarragona, Girona, Sabadell, Badalona Tarrassa gibi Katalan şehirlerinde de "Can Vies"e destek için gösteriler organize edildiği ve çıkan küçük çaplı olaylarda gözaltına alınanların olduğu kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir