Başbakan Yinglak'ın istifası isteniyor

Tayland'da yönetim karşıtı protestolar devam ediyor. Göstericiler, başbakanlık binasına girmeye çalışıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANGKOK  - Yönetim karşıtı gösterilerin geçen haftadan bu yana devam ettiği Tayland'da göstericilerin, başbakanlık binası ile emniyet genel müdürlüğüne girmeye çalıştığı bildirildi. 

Polis, başbakanlık binası önündeki beton bariyerleri yıkmaya çalışan göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı. Göstericilerin, biri hükümete ait üç televizyon istasyonunun binasını da işgal ettiği belirtildi.   

Görgü tanıkları, bir haftadır devam eden olaylar sırasında polisin ilk kez şiddete başvurduğunu söyledi. 

Yönetim karşıtlarının dün, Başbakan Yinglak Şinavatra'ya destek veren "kırmızı gömleklilerin" Rajamangala Stadyumu'nda gösteri yapmasını engellemeye çalışması üzerine çatışmalar çıkmıştı. Bir göstericinin ateş açması sonucu iki kişi yaşamını yitirmiş, 45 kişi de yaralanmıştı. 

Yönetim karşıtları, ağabeyi eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın çıkarlarına hizmet ettiğini ileri sürerek Başbakan Yinglak Şinavatra'nın istifasını istiyor  

Askeri darbe ile 2006 yılında görevden uzaklaştırılan Taksin Şinavatra, görevini kötüye kullanmak ve yolsuzluk yapmaktan suçlu bulunmuş, 2 yıllık hapis cezasından kaçmak için 2008'de ülkeyi terk ederek sürgün hayatı yaşamaya başlamıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir