Başkalarının günahlarını omzuma aldım

Yunanistan Başbakanı Papandreu, ülkesinin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazı değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Yunanistan'da yayımlanan haftalık "To Proto Thema" gazetesine verdiği demeçte, ülkesinin çektiği ekonomik sıkıntıdan bahsetti.

Ülkenin geleceğinin belirsizliğini hala koruduğunu vurgulayan Papandreu "Bugün herkese hemen bir çözüm ve daha iyi bir yaşam garantisi vermeyi çok isterdim. Bunu yapabilsem dünyanın en mutlu insanı olacağım, ancak yapamıyorum. Ve her Yunanlıya tüm samimiyetimle bu gerçeği söylemek benim görevim" dedi.

Bugünkü Yunanistan'ı 2004 yıllarındaki Yunanistan ile karşılaştırdığında acı çektiğini, üzüldüğünü ve öfkelendiğini, ancak her şeye rağmen mücadeleden vazgeçmediğini belirten Papandreu, mali krizle mücadelede,

Yunanistan'ı iflastan kurtarmak için "başkalarının günahlarını omuzuna aldığını" ifade etti.

Papandreu, "Biz Yunanlılar, hepimiz birlikte çok acı bir dönem yaşıyoruz. Geçen aylar içerisinde daha önce hiç bir başbakanın görmediği tahriklerle karşı karşıya kaldım. Hiç kimsenin bu çeşit ikilemler karşısında ve tarihi

boyutlarda kararlar alma durumunda kalmasını dilemem. Ancak, herşeyi bırakıp mücadeleden kaçmak bir an bile aklımdan geçmedi" diye konuştu.

"Memorandumun uygulanmasında beklenen başarının sağlanmamasıyla" ilgili bir soru üzerine Papandreu, bunda "AB içinde alınan yanlış kararların ve muhalefetin tutumunun etkili olduğunu" belirtti. Papandreu, "Tüm bunlar, halkın büyük çoğunluğunda çabaların boşuna olduğu inancını oluşturarak, bir güvensizlik yarattı. Oysa, programın daha yarısına bile gelmedik. Ancak, ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi, yakın tarihimizde en zor dönemin yönetimini bize bıraktı ve maçı tribünden seyrederek eleştiri yapmayı seçti" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir