Bazı araçların Paris'e girişi yasaklandı

Hava kirliliği ile mücadele kapsamında 16 yaşından büyük, dizel araçların Paris'e girmesi yasaklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Paris başta olmak üzere bir çok şehirde artan hava kirliliği nedeniyle Fransız hükumeti bir takım önlemler alıyor. Bu tedbirler kapsamında pazartesi günü meclisten geçen yasaya göre Fransa’daki bütün araçlar altı kategoride sınıflandırıldı ve bunu belirtir çıkartmalar araçların üzerine yapıştırıldı.

Böylece, 1997-2000 yılları arasında üretilmiş olduğunu belirten 5. seviye çıkartması olan dizel bir araç Paris’e giremeyecek. Fransa’da trafikte olan 32 milyon aracın yüzde altısı bu kategoriye giriyor.

Paris yetkilileri yolculara mümkün oldukça toplu taşıma kullanmayı tavsiye ederken, daha önce toplu taşımayı ücretsiz hale getirerek teşvik etmeyi denesede, günlük maliyetin dört milyon Euro’yu bulması nedeniyle bu uygulamadan vazgeçmişti.

Halk uygulamaya tepkili

Trafiği ve hava kirliliğini azaltmayı amaçlayan, araçları plaka numaralarına göre tek ve çift olarak ayırarak trafiğe daha az araç çıkmasını sağlamayı amaçlayan uygulamanın yerini alan çıkartma uygulaması vatandaşların tepkisini çekti.

Uygulamayı adaletsiz bulan Fransızlar bu uygulamanın sadece yeni bir araç almaya gücü yetmeyen toplumun fakir kesimlerini hedeflediğini savunuyorlar

Bu konularda ilginizi çekebilir