Berlusconi'den kredi derecelendirme kuruluşlarına eleştiri

Berlusconi, Moody's'in kriz öngörüsünü değerlendirerek, "Kredi derecelendirme kuruluşları inandırıcılığını yitirdi" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından Yunanistan'daki krizin etkisinin Portekiz, İtalya, İrlanda ve İngiltere gibi ülkelerdeki bankalara da yayılabileceğinin ileri sürülmesi, Roma'da rahatsızlık yarattı.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, öngörünün İtalya için geçerli sayılamayacağı görüşünü savunarak, "Kredi derecelendirme kuruluşları inandırıcılığını yitirdi. Moody's hata ediyor. Bizim bankacılık sistemimiz sağlam" dedi.

İtalyan haber ajanslarına sızan bilgilere göre, Berlusconi, Ekonomik Kalkınma Bakanlığında bugün bakan yardımcıları ve yetkililerden brifing aldığı sırada, Moody's tarafından İtalya'daki bankaların da Yunanistan'daki borç krizinden etkilenebileceği iddiasına değindi.

İddia üzerine Milano borsasının bu akşam yüzde 4,26'lık bir değer kaybıyla kapandığına dikkati çeken Berlusconi'nin, "Hedefledikleri asıl şey euroyu zayıflatmaktır. Ancak İtalya açısından bu fırtınanın etkisi geçicidir. Zira İtalya'daki bankacılık sistemi sağlam" dediği belirtildi.

Berlusconi'nin, şöyle konuştuğu ifade edildi:

"Avrupa düzeyinde harekete geçilerek, kredi değerlendirme kuruluşlarıyla ilgili bir şeyler yapılması gerekiyor. Onların açıklamalarının negatif etkisini asgari düzeye çekecek düzenlemeler yapılmalıdır. Mesela borsanın açık olduğu saatlerde değerlendirme yayınlanmalarına mani olunmalı."

Bu konularda ilginizi çekebilir