Beyrut'ta iki patlama

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde, Hizbullah'ın etkili olduğu Dahiye bölgesinde meydana gelen patlamaları Abdullah Azzam Tugayları üstlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT - Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde, Hizbullah'ın etkili olduğu Dahiye bölgesinde düzenlenen bombalı intihar saldırılarını El-Kaide ile bağlantılı Abdullah Azzam Tugayları üstlendi.  

Örgüt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bi'r Hasen semtindeki İran Kültür Merkezi ve Kuveyt Büyükelçiliği yakınında gerçekleşen patlamaların sorumluluğunu üstlenerek, asıl hedefin İran Kültür Merkezi olduğunu belirtti.   

Öte yandan Lübnan Sağlık Bakanı Vail Ebu Faur, AA'ya yaptığı açıklamada, patlamalarda 5 kişinin öldüğünü, 80 kişinin de yaralandığını belirtti. Patlamaların ardından çevredeki birçok araç yanarken binalarda da büyük hasar meydana geldi. Yaralananlar arasında yetimhanede kalan kimsesiz çocukların da bulunduğu ifade ediliyor. 

Lübnanlı bir güvenlik görevlisi, patlamaların 50 metre arayla ve eş zamanlı olarak meydana geldiğini bildirdi. Saldırıların, bomba yüklü bir araç ya da motosikletle gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Diğer bir güvenlik görevlisi de saldırıların bomba yüklü iki araçla gerçekleştirildiğini ifade etti. Görgü tanıkları ise İran Kültür Merkezi'ni hedef alan bir aracın güvenlik bariyerlerini aşarak binaya doğru ilerlediğini belirtti.   

Bölgede bulunan Kuveyt Büyükelçiği, patlamalarda hiçbir çalışanının zarar görmediğini açıklarken, İran Büyükelçiği personelinde de "ciddi" bir yaralanmanın olmadığı açıklandı. 

Aynı bölgede bulununan İran Büyükelçiliği yakınında kasım ayında meydana gelen ve yine Abdullah Azzam Tugayları'nın üstlendiği patlamalarda 32 kişi hayatını kaybetmiş, 146 kişi yaralanmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir