Bill Gates, gözaltındaki Suudi iş adamını övdü: Önemli bir ortağımdı

Dünyanın en zengin kişisi olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Suudi Arabistan'daki yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan iş adamı Alwaleed bin Talal için "Önemli bir ortağımdı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Suudi Arabistan'daki yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan iş adamı Alwaleed bin Talal'ın önemli bir ortağı olduğunu ve vakfına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Bloomberg News'in haberine göre, Bin Talal'ın kendisinin öncülük ettiği vakıf çalışmalarına destek verdiğini belirten Gates, şunları söyledi:

"Basında çıkan haberleri okudum ve bu konuda spekülasyon yapamam. Prens Alwaleed, vakfımın önemli bir ortağıydı: Vakıf dünyada çocukların sağlık hizmeti almasını ve aşıların yaygınlaşmasını sağlıyor. Çocuk felci ve kızamık gibi önlenebilir hastalıkların yayılmasını engellemek için birlikte çalıştık. Kendisinin hayırseverliği ilham verici."

Suudi Arabistan'ın en zengin ismi olan Alwaleed Bin Talal, bu ay başında ülkede başlatılan yolsuzluk operasyonu kapsamında, onlarca prens ve üst düzey yetkiliyle birlikte gözaltına alınmıştı. Suudi Arabistan'ın uluslararası alandaki en tanınan isimlerinden biri olan Bin Talal'ın Citigroup Inc. ve Twitter gibi uluslararası şirketlerde hisseleri bulunuyor.

Suudi Arabistan'ın en zengin ismi gözaltındaSuudi Arabistan'ın en zengin ismi gözaltında