Bir kent daha düşmek üzere

Irak’ın başkenti Bağdat'ın 110 kilometre batısında bulunan Ramadi kentinin IŞİD tarafından ele geçirilmek üzere olduğu açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birkaç gündür yaşanan çatışmalar sonucunda kentin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kontrolüne geçmesinin an meselesi olduğu açıklandı.

Anbar bölge meclisi başkanı Falih Esawi IŞİD tehditine karşı kentin ne kadar daha dayanabileceğinin belli olmadığını belirterek, bölgeye Irak hükümetine koalisyon güçlerinin hava kuvvetlerine destek verme çağrısında bulundu.

Bu çağrı Irak Başbakanı Haydar El- Abadi’nin Başkan Barack Obama ile görüşmesinin ertesinde geldi.

"Hava saldırılarına rağmen varlığını sürdürüyor"

Aylardır süren Amerika destekli hava saldırılarına rağmen IŞİD’in Ramadiyi farklı açılardan kontrol altına alması ve bölgedeki varlığını sürdürmesi, örgütün bölgedeki direncinin kuvvetli olduğunu gösteriyor.

Irak güçlerinin IŞİD’in Ramadi’de ki mücadelesinin ardından Irak’ın kuzeyine Tikrit civarına çekildiği bildiriliyor.
Esawi IŞİD militanlarının Ramadi’nin doğusundaki üç bölgede; Albu Soda, Albu Ganem ve Ramadi merkeze açılan Sufiya bölgelerinde belirgin bir üstünlük sağladığını duyurdu. 

Şehrin batısındaki bazı bölgelerin de IŞİD’in kontrolü altında. Ramadi’nin bir kısmı IŞİD tarafından geçtiğimiz yıl ele geçirilmişti ve bölgede uzun bir süredir çatışmalar devam etmekteydi.

Bu konularda ilginizi çekebilir