Bitcoin madencileri Çin'den kaçıyor

Çin'in Bitcoin madenciliğini caydırıcı yönde hazırlıklar yapması üzerine ülkenin en büyük madencilik şirketleri faaliyetlerini Singapur ve Kanada'ya taşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin'in kripto paralara getirdiği kısıtlamaların madencilere sıçramasıyla bu sektördeki bazı oyuncular faaliyetlerini ülke dışına taşımaya başladı.

Çin'in en büyük iki Bitcoin madenciliği birliğini işleten Bitmain, merkezini Singapur'a taşıyor. Şirketin ortak kurucusu Wu Jihan, verdiği bir röportajda, Bitmain'in ABD ve Kanada'da da madencilik faaliyetlerinde bulunduğunu belirtti.

Dünyanın en büyük üçüncü madencilik havuzu olan BTC.Top ise Kanada'da bir tesis kuruyor. BTC.Top'un kurucusu Jiang Zhuoer konuya ilişkin, "Kanada'yı, görece ucuz maliyeti ile birlikte ülkenin ve politikalarının istikrarı sebebiyle seçtik" dedi.

Çin politika yapıcıları, geçtiğimiz yıl, kripto paranın halka arzına yasak koymuştu ve yerel piyasaların sanal para işlemlerine son vermesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Bu hafta ise ülkede Bitcoin madenciliğini caydırıcı nitelikte yeni tasarılar oluşturuldu.

Ripple tarihi zirvesine çıktıRipple tarihi zirvesine çıktı