Bitcoin'e bir darbe daha

Geçtiğimiz günlerde ard arda darbeler yiyen Bitcoin’e Japonya’dan gelen tepkiler de büyük bir darbe vurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO- Sanal para birimi Bitcoin'in gözden düşüşü de yükselişi gibi hızlı ve ilgi çekici şekilde gerçekleşiyor. En büyük bitcoin işlem platformu Mt. Gox'un iflas etmesi ardından bitcoin platformlarından First Meta’nın CEO's Autumn Radtke'nin intihar etmesi gözleri bu sanal para birimine çevirdi.

Bitcoin'e son darbe de Japonya'dan geldi. Japon hükümeti sanal para birimin ülke sınırları dahilinde gerçek para olarak kullanılamayacağı yönünde bir karar aldı.

Bu kararla birlikte Japonya’da ekonomiyle ilgilenen resmi kurumlar bitcoin şirketi Mt.. Gox’un iflasıyla ilgili olası soruşturmalardan kurtulmuş oldu.

Söz konusu şirketten geçtiğimiz yıl 500 milyon dolar değerinde bitcoin çalınmış, şirket de geçtiğimiz hafta iflas başvurusu yapmıştı.

Japonya’nın resmi finans kurumları Mt. Gox ile ilgili yasal bir yetkilerinin olmadığını belirtse de, bu durum yasal mercilerin şirketin kapanmasıyla ilgili bir soruşturma başlatmasının önüne geçemedi.

Amerikalı savcılar da Mt. Gox’un kapanmasını inceleme altına aldı. Japon hükümetinin aldığı son karar kapsamında, bankaların bitcoin ile anlaşma yapması yasaklanırken, bitcoin ile yapılan işlemler de satış vergisi kapsamına alındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir