BM, 'gerekli önlemleri' alacak

Nükleer deneme sonrasında, BM Güvenlik Konseyi'nin K. Kore'yi sert bir şekilde kınayarak gerekli önlemleri alacağı bildirdi!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NEW YORK - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin nükleer denemesini sert bir sert bir şekilde kınayarak, bu denemeye karşı gerekli önlemlerin alınacağını bildirdi.

Kuzey Kore'nin nükleer denemesine ilişkin Güvenlik Konseyi toplantısında kabul edilen basın açıklamasını, Konsey'in şubat ayı dönem başkanı Güney Kore'nin Dışişleri Bakanı Kim Sung-hwan okudu.

Kim, Güvenlik Konseyi'nin 1718, 1874 ve 2087 sayılı kararlarını ciddi bir şekilde ihlal eden ve uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturan nükleer denemeyi, Konsey üyelerinin sert bir şekilde kınadığını kaydetti.

Güvenlik Konseyi'nin geçen ay aldığı 2087 numaralı kararda, yeni denemeler olması halinde önemli adımlar atılacağına ilişkin kararlılığın vurgulandığını belirten Kim, bu karar ışığında Güvenlik Konseyi'nin gerekli önlemleri içerecek yeni bir Konsey kararı almak için derhal çalışmaya başlayacağını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir