BM'de görev yapan Türkler bir araya geldi

Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği, BM çatısı altındaki kuruluşlarda görev yapan tüm Türk çalışanlarına yemek verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, BM çatısı altındaki kuruluşlarda görev yapan tüm Türk çalışanlar onuruna akşam yemeği verdi. 

BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik'in ev sahipliğinde Türkevi'nde verilen yemeğe, eşleriyle 100'e yakın BM çalışanı Türk katıldı.  

Yemekte davetlilere yönelik kısa bir hoşgeldin konuşması yapan Daimi Temsilci Çevik, BM'de çalışan Türkleri bir araya getirerek, birbirleri ile tanışmalarını ve kendi aralarında dayanışma içinde olmalarını amaçladıklarını belirtti. 

Türkiye'nin BM'ye yaptığı yıllık katkı payı kıyaslandığında BM'deki Türk kökenli çalışan oranında ciddi bir fark olduğunu hatırlatan Büyükelçi Çevik, bu konuda BM'deki Türk çalışanların daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Büyükelçi Çevik, oluşturulabilecek ortak sinerji için Misyon olarak her türlü yardıma hazır olduklarını sözlerine ekledi. 

BM sekreteryasında veya UNDP, UNICEF ve OCHA gibi BM bünyesindeki kuruluşlarda çalışan ve emekli olmuş üst düzeyden alt kadrodakilere kadar her kesimden davetlinin katıldığı gecede, daha sonra konuklara Türk yemekleri ikram edildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir