BM'den 'Twitter' açıklaması

BM Genel Sözcü Yardımcısı Haq, Türkiye'de Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili olarak, "Biz ifade hürriyeti ve medya özgürlüğünü savunuyoruz ve bunu savunmaya devam edeceğiz. Tavrımız bu şekildedir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Birleşmiş Milletler olarak ifade ve medya özgürlüğünü desteklediklerini belirterek, Türkiye'de Twitter'ın engellenmesine de bu temelde yaklaştıklarını söyledi.  

BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Haq, basın toplantısında gazetecilerin "Türkiye'de Twitter dün gece engellendi. BM olarak bu konudaki tavrınız nedir" sorusunu yanıtladı. BM'nin bu konudaki tutumunun net olduğunu ifade eden Haq, "Birleşmiş Milletler olarak ifade hürriyeti ve medya özgürlüğünü savunuyoruz ve bunu savunmaya devam edeceğiz. Bu olaydaki tavrımız da bu şekildedir" dedi.

"Türkiye'ye zarar verir"

İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Benedetto Della Vedova ise “Twitter’ın bloke edilmesi, sivil ve siyasi özgürlük ilkeleriyle bağdaşmaz. İzolasyon sadece Türkiye’ye zarar verir” dedi.

Forza Italia partisi senatörlerinden Maurizio Gasparri de Twitter’dan gönderdiği iletisinde, “Türkiye, Twitter’ı bloke etmekle yanlış yapar” ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir