BM'den Müslümanlara karşı ayrımcılık uyarısı

BM Genel Sekreteri Ban, IŞİD'in saldırıları nedeniyle Müslüman sığınmacılara karşı misilleme ve daha fazla ayrımcı eylemler olabileceğinden kaygı duyduğunu ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Paris terör saldırılarının ardından Müslümanlara ve özellikle Müslüman sığınmacı ve göçmenlere karşı misilleme eylemlerinden endişe ettiğini kaydederek, "Bu tür eylemler sadece terörün beslendiği yabancılaşma ve dışlanmayı artırır" dedi.

Ban, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen "Güvenlik, kalkınma ve sorunların kökleri" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, terörizm tehdidinin tüm dünyanın sorunu olduğunu söyledi.

Rus uçağının bombalanması, Paris, Beyrut ve Bağdat'taki saldırıların, IŞİD tehdidinin giderek büyüdüğünü gösterdiğini belirten Ban, hiçbir gerekçenin bu saldırıları meşrulaştırmayacağını kaydetti.

Antalya'da düzenlenen G20 Zirvesi'nde teröre karşı ortak kararlığı görmekten mutlu olduğunu da ifade eden Ban, bu mücadele kapsamında yönetimsel hatalar, adaletsizlik, dışlama ve aşırılıkçı şiddete yönelten diğer nedenlerin ortadan kaldırılmasının önemini vurguladı.

Terörle mücadelenin hukuk içinde olması gerektiğini belirterek, tansiyonu daha da artırıcı önlemlere karşı uyaran Ban, "Müslümanlara ve özellikle Müslüman sığınmacı ve göçmenlere karşı misilleme ve daha fazla ayrımcı eylemler olabileceğinden kaygı duyuyorum. Bu tür eylemler sadece terörün beslendiği yabancılaşma ve dışlanmayı artırır" dedi.

Dünyanın terörist gruplara karşı bir araya gelerek teröre bulaşanları yargı önüne çıkarmasının önemine değinen Ban, öte yandan radikalleşmeye neden olan kısır döngünün de kırılması gerektiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir