BM'den İdlib açıklaması

Birleşmiş Milletler Suriye Temsilcisi Mistura, Türk ve Rus devlet başkanlarının İdlib'in durumunu çözmek için bir an önce görüşmemeleri halinde Suriye iç savaşında en kanlı çatışmaların görülebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşmiş Milletler Suriye Temsilcisi Staffan de Mistura, Türk ve Rus devlet başkanlarının İdlib vilayetinin durumunu çözmek için bir an önce görüşmemeleri halinde Suriye iç savaşında en kanlı çatışmaların görülebileceğini ifade etti.

De Mistura gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında Suriye ordusunun İdlib'e yönelik taarruzunu durdurmak için görüşmeler yürütüldüğünü ancak bugün gerçekleştiği bildirilen altı saldırının görüşmelerin iyi gitmediğine işaret ettiğini belirtti.

Basında yer alan haberlerin Suriye hükümetinin İdlib'e taarruz için 10 Eylül'ü bekleyeceğine işaret ettiğini belirten De Mistura, bu nedenle Cuma günü Tahran'da Türkiye, Rusya ve İran arasında yapılacak üçlü zirvenin önem kazandığını belirtti.

De Mistura Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a zirveden önce telefonla görüşmeleri çağrısında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir