BMGK, Ukrayna için acil toplanıyor

BM Güvenlik Konseyi, Ukrayna'nın doğusundaki askeri hareketlilik üzerine yarın olağanüstü toplantı kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CENEVRE - BM Güvenlik Konseyi, Ukrayna'nın BM Daimi Temsilcisi Yuriy Sergeyev'in ülkenin doğusundaki askeri hareketliliğe ilişkin uyarılarının ardından yarın acil toplanma kararı aldı. 

BMGK Kasım ayı başkanı ve Avustralya'nın BM Daimi Temsilcisi Gary Quinlan, acil toplantının yarın New York saati ile 14.30'da (TSİ: 21.30) gerçekleşeceğini bildirdi. 

Ukrayna'nın BM Daimi Temsilcisi Yuriy Sergeyev, bugün BM'de yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna sınırına çok sayıda asker yığdığını ve Ukrayna'daki ayrılıkçılara yeni silah desteği yaptığını ileri sürerek, "Son gelişmeler gösteriyor ki Rusya, Ukrayna'ya yönelik büyük bir saldırı planlıyor. Bu konuda BM'nin en kısa sürede bilgilendirilmesi lazım" ifadelerini kullandı.  

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'ndan yapılan açıklamada da "Ülkenin doğusunda görev yapan AGİT gözlemcilerinin, bugün Donetsk'in merkezine 3 kilometre mesafede kente doğru ilerleyen kime ait olduğu belirsiz 43 askeri kamyon tespit ettiği" kaydedilmiş, bu kamyonların 5'inin 120 milimetreli havan toplarını, yine 5 kamyonun ise çok namlulu roketatar sistemlerini taşıdığı belirtilmişti.