BMW ile PSA, EURO 6 standardına uygun motor geliştirecek

BMW Group ve PSA Grubu 27 Ocak günü Paris'te işbirliklerinde yeni bir etaba ilişkin anlaşma imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - BMW Group ve PSA Grubu 4-silindirli benzinli motorlarda yeni bir geliştirme fazı ile ilgili bir anlaşma imzaladı.

Ortak açıklamaya göre, BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Norbert Reithofer ile PSA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Philippe Varin 27 Ocak günü Paris'te işbirliklerinde yeni bir etaba ilişkin bir anlaşma imzaladı.

İki şirket böylece gelecekteki EURO 6 standardına uygun 4 silindirli yeni bir benzinli motor neslini geliştirmeyi kararlaştırdılar. İki grup tarafından ortaklaşa tasarlanan günümüzdeki motorlar çok sayıda MINI modeli ile  Peugeot ve Citroen modellerinde kullanılıyor.

Ayrıca, iki çözüm ortağı, geliştirme, satın alma ve üretim aşamalarındaki sinerjilerden yararlanmak için  gerek parça ve aksamlar gerekse sistemler düzeyinde başka işbirliği alanlarını da araştırmayı kararlaştırdı.

Norbert Reithofer, "Ortaklarımızla işbirliklerimiz her zaman çok başarılı olmuştur ve bu durum özellikle PSA Grubu ile ilgili olarak geçerlidir. Motor konusundaki işbirliğimizi sürdürmekten son derece mutluyuz ve gelecekte de farklı alanlarda işbirliği olanaklarını inceliyoruz" açıklamasını yaptı.

PSA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Philippe Varin ise BMW ile yaptıkları yeni anlaşmanın 2006'dan bu yana 1,3 milyon adet motor üretmelerini sağlayan gruplar arasındaki işbirliğinin başarısını teyit ettiğini, ortaklaşa geliştirdikleri gelecek motor neslinin de mevcut motorlarla aynı başarıyı yakalayacağına inandığını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir