Brezilya 66 milyar dolar teşvik açıkladı

Brezilya hükümeti, ekonomik teşvik paketinin 66 milyar dolarlık ilk kısmını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Önde gelen gelişen piyasa ekonomilerinden biri olan ve Latin Amerika'nın en büyük ekonomisi Brezilya, kırmızı alarm vermeye başlayan ekonomisinde büyümeyi desteklemek üzere ekonomik teşvik paketinin ilk kısmını açıkladı.

Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in teşvik paketi, ülkenin "gıcırdayan" altyapısını iyileştirmeyi ve bozulan yatırımcı güvenini geri kazanmayı hedefliyor.

Paketin ilk kısmı, yarısından fazlası önümüzdeki 5 yılda olmak üzere 25 yıllık dönemde ülkenin kara ve demir yollarına 65.6 milyar dolarlık yatırımı öngörüyor. Rousseff, diğer altyapı alanlarına geçilmeden önce ilk olarak 9 kara yolu ve 12 demir yolunda imtiyazların verileceğini söyledi.

Politikacılar ve önde gelen iş adamlarının katıldığı başkent Brezilya'daki toplantıda konuşan Rousseff,  demir ve kara yollarıyla başlandığını, ancak bunları havayolları, limanlar ve su kanallarının takip edeceğini belirtti.

Yol, liman ve kalifiye iş gücü eksikliğinin birleşiminden ortaya çıkan yetersiz altyapının maliyetleri yükselterek, sektörü zorlamasıyla Brezilya ekonomisi son 12 ayda "koşma" noktasından "emeklemeye" geri döndü.

Son 20 yılın en hızlı büyümesine işaret ederek 2010'da yüzde 7.5 büyüme kaydeden Brezilya, geçtiğimiz yıl yalnızca yüzde 2.7 büyüdü ve ülkenin bu yılki büyümesi de yüzde 2 ve altı olarak tahmin ediliyor.

Teşvikler kapsamında hükümet 7,500 km'lik yol ve 10 bin km'lik demiryolunun işletimini özelleştirecek.

(bloomberght.com)

Bu konularda ilginizi çekebilir