Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü

LAMIA Havayolları uçağı Bolivya'dan Kolombiya'ya gidiyordu. Kolombiya polisi kazada 76 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazada 5 kişi ise sağ kurtulmayı başardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brezilya 1. Lig takımı Chapecoenseli futbolcuların da bulunduğu uçak 81 yolcu ve mürettebatla Kolombiya'da düştü. Kolombiya polisi kazada 76 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazada 5 kişi ise sağ kurtulmayı başardı. Kurtulanlar arasında Chapecoenseli defans oyuncu Alan Ruschel ile kaleci Marcos Danilo Padilha'nın da bulunduğu belirtiliyor.

Kolombiya havacılık yetkilileri, Bolivya'nın Santa Cruz kentinden Medellin Uluslararası Havalimanı'na giden Bolivyalı charter şirketi Lamia tarafından işletilen yolcu uçağının Medellin'in dışında dağlık araziye düştüğünü açıkladı.

Kolombiya polisi uçak kazasında 76 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Uçakta 9'u mürettebat, 72'si yolcu 81 kişinin bulunuyordu. Havacılık yetkilileri kazadan 5 kişinin ise sağ kurtulduğunu belirtti.

Chapecoense kalecisi Marcos Danilo Padilha ve defans oyuncusu Alan Ruschel uçak kazasından kurtulmayı başardı. İki futbolcu hastaneye yaralı olarak kaldırıldı.

Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada, kazayı, "büyük bir trajedi" sözleriyle nitelendirdi.

Bu arada uçakta bulunan Brezilya'nın Chapecoense futbol takımı üyelerinin, "Copa Sudamericana" turnuvası çerçevesinde yarın Medellin'in Atletico Nacional takımıyla karşılaşması planlanıyordu.

Havacılık şirketi AIRPLAN SA'nın iletişim sorumlusu da yaptığı yazılı açıklamada, CP2933 sefer sayılı uçağın, gece yerel saatle 22.00'da kontrol kulesine elektrik arıza kodlu bir mesaj bildiriminde bulunduğunu belirtti.

Açıklamada, kazanın meydana geldiği bölgeye sadece kara yoluyla ulaşımın mümkün olduğu, Kolombiya Hava Kuvvetlerinin görevlendirdiği helikopterin olumsuz hava koşulları nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Rionegro belediyesi yetkilileri, polis, Kolombiya Hava Kuvvetleri mensupları ve itfaiye ekiplerinin bölgeye yönlendirildiği kaydedildi.

Geçen ay milli takımı taşımış

Öte yandan düşen uçağın Venezuela kökenli LAMIA Havayolları'na bağlı RJ85 tipi yolcu uçağı olduğu belirtilirken, geçen ay Arjantin Milli Takımı'nı aynı uçak taşımış. El Grafico'ya bağlı gazeteci Martin Mazur, aynı uçağı ay başında Arjantin'in Brezilya'ya gitmek için kullandığını yazdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir