Brüksel'de Türklerin yaşadığı binada patlama

Patlamanın meydana geldiği bina ile bitişikteki iki binanın yıkılması sonucu 1'i Türk iki kişi öldü, 1 Türk kayıp.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Brüksel'de Türkler ve Kuzey Afrikalıların yoğunlukta olduğu Schaerbeek semtinde gaz sızıntısından kaynaklandığı tahmin edilen şiddetli patlamada, 3 bina enkaz yığınına döndü. Olayda 2'si Türk 3 kişi öldü.

Patlamada, Afyon Emirdağ nüfusuna kayıtlı Mürsel Köse (67) ile bir Japon'un öldüğü bildirildi. Federal savcılık, kayıp olan üçüncü kişinin cesedinin enkaz yığının altında bulunduğunu duyurdu.

Patlamada biri ağır 17 kişinin de yaralandığı açıklanırken, bunlardan 5'inin kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkarıldığı belirtildi. Ağır yaralının hastanedeki acil müdahalenin ardından hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Brüksel Kuzey Tren İstasyonu yakınlarındaki patlama, Gaucheret ve Destouvelles sokaklarının kesiştiği noktada meydana geldi.

Binaların ve park halindeki araçların camlarının kırıldığı patlamanın ardından her iki sokağı kapatan polis, çevredeki binaları boşalttı.

Kurtarma ekipleri, gece yarısı meydana gelen patlamanın yaşandığı evde bulunan ve bir süre önce Michel ismini alan Iğdır nüfusuna kayıtlı Mikail Şahin'e (48) de ulaşmaya çalışıyor.

Schaerbeek Belediye Başkanı Cecile Jodogne, kilometrelerce uzaktan hissedilen şiddetli patlamada yaralanan 17 kişiden birinin durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Görgü tanıklarına göre patlamada yerle bir olan 3'er katlı 3 eski binadan 2'si Köse ve Şahin ailelerine, diğeri de Kuzey Afrikalı komşularına ait. 2 ölü ve bir kayıp dışında 17 yaralının da yıkılan binalarda oturduğu belirtildi.

Görgü tanıkları ve mahalle sakinleri, patlamanın gerçekleştiği 3 katlı apartmanın daha sonra Michel ismini alan Mikail Şahin (48) adlı Iğdırlı bir Türke ait olduğunu, binada Şahin'le birlikte kiracıları Bulgar, Rumen ve Arnavut işçilerin kaldığını bildirdi.

Patlamayla birlikte yıkılan bitişikteki diğer iki binadan birinin Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinin Suvermez köyü nüfusuna kayıtlı Mürsel Köse (67) adlı bir Türke ait olduğu öğrenildi.

Mürsel Köse'nin yeğeni Cevdet Köse, patlama sırasında eşi İbide Köse (63) ve torunu Kamuran Şimşek'le (17) evde bulunan Mürsel Köse'den haber alamadıklarını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir