BTA Bank'a anlaşma süresi

Şekerbank'ın ortaklığı Kazak Bank Turan Alem'e alacaklılarıyla anlaşması için 7 Aralık'a kadar süre verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASTANA - Kazakistan'ın en büyük bankalarından olan Şekerbank'ın ortaklığı Kazak Bank Turan Alem'e (BTA Bank) alacaklılarıyla anlaşması için 7 Aralık'a kadar süre verildi. 

Şekerbank'ın yüzde 34'lük hissesine de sahip olan BTA Bank'ın temerrüde düşen yaklaşık 15 milyar dolarlık borcun yeniden yapılandırılması için çalışmalar devam ediyor.

BTA Bank'ın Üst Yöneticisi (CEO) Anvar Saidenov, Kazakistan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından kendilerine 7 Aralık'a kadar süre verildiğini ifade ederek, bu tarihe kadar alacaklılarla anlaşılabilecekleri umudunu taşıdığını söyledi.

Saidenov, 7 Aralık'a kadar bir yandan alacaklıları ile anlaşma yolunu arayacaklarını bir yandan da Kazakistan dışında bulunan mal varlıklarının satışını gözden geçirebileceklerini bildirdi.

BTA Bank yöneticileri ellerinde bulunan Şekerbank hisselerini satmayı düşünmediklerini bunun dışında formül arayışında bulunduklarını kaydettiler.

Şekerbank'ın ana hissedarı olan Emekli Sandığı'nın elinde ise yeterli sermayenin bulunduğu BTA Bank'ın maddi sorununu çözememesi halinde Emekli Sandığı'nın bu hisseleri geri alabileceği belirtiliyor.