Bu kez polisler sokağa döküldü

Taylandlı polisler, geçen hafta bir meslektaşlarının göstericilerle çıkan çatışmalarda öldürülmesini protesto etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANGKOK - Yönetim karşıtı gösterilerin devam ettiği Tayland'da bu kez polisler sokağa döküldü. Bir meslektaşlarının öldürülmesini protesto eden polisler, kendilerini savunamadıklarını söyledi.

Başkentin ana meydanlarından birinde toplanan yaklaşık 500 polis, geçen hafta bir meslektaşlarının göstericilerle çıkan çatışmalarda öldürülmesini protesto etti.  

Şiddete başvuran göstericilere karşı kendilerini savunmak için yeterli donanımları olmadığına işaret eden polisler, hükümetin güç kullanmalarına izin vermemesinin göstericilerin kendilerini aşağılamasına yol açtığını belirtti.  

Geçen hafta Bangkok'ta 2 Şubat'ta düzenlenmesi planlanan genel seçim için adayların başvuru işlemlerini yaptıkları stadyuma zorla girmeye çalışan göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış, ağır yaralanan bir polis yaşamını yitirmişti.  

Endonezya'nın ardından Güneydoğu Asya'nın en büyük ikinci ekonomisi olan Tayland'da hükümet karşıtı gösteriler, sürgündeki eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın ülkeye dönebilmesine olanak tanıyan tasarının ekim sonunda parlamentonun alt kanadı tarafından kabul edilmesinin ardından başlamıştı. 

Yönetim karşıtları, ağabeyi eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın çıkarlarına hizmet ettiğini ileri sürerek, Başbakan Yinglak Şinavatra'nın istifasını istiyor. Yinglak, siyasi krize son verebilmek amacıyla parlamentonun alt kanadını feshetme kararı almış ve 2 Şubat'ta erken seçime gidileceğini açıklamıştı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir