Bulgaristan'dan vize uygulamalarına yeni düzenleme

AB dışındaki ülkelerin vatandaşları için vize prosedürüne noter tasdikli ve emniyet onaylı davetiye eklendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SOFYA - Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, AB ve diğer ülkelerin vatandaşlarıyla ilgili vize rejimi uygulamaları konusunda yeni bir düzenleme yapıldı.

10 Temmuzda yürürlüğe giren düzenlemeye göre, aralarında Türk vatandaşlarının da yer aldığı AB dışındaki ülkelerin vatandaşları için vize prosedürüne noter tasdikli ve emniyet onaylı davetiye eklendi.

"Turistik ziyaret" veya "iş ziyareti" gibi farklı amaçlara göre 4 ayrı "davetiye beyanname formu" belirleyen İçişleri Bakanlığı, bu formların bakanlığa bağlı göç dairesinden alınacağını açıkladı. Yeni uygulamaya göre, Bulgaristan vizesi alacak Türk vatandaşını davet edenler, noter tasdikli davetiyeyi emniyet müdürlüğünden onaylatacak.

Ayrıca ziyaretçi, Bulgaristan'a giriş yaparken, ziyaretinin amacını ve ikamet edeceği adresi yazılı olarak bildirecek. Davet edenler de misafirlerinin geldiğini 5 gün içerisinde göç dairesine bildirecek. AB vatandaşları ise 3 aya kadar vize almadan Bulgaristan'ı ziyaret edebilecek; 3 ayın üzerindeki ikametler için ise "D" tipi vize almak zorundalar.