Bulut bilişim cirosu 100 milyar doları geçecek

Geçtiğimiz yıl 91,4 milyar dolar gerçekleşen bulut bilişim cirosunun, bu yılın sonunda 109 milyar doları, 2016 yılında da 206,6 milyar doları geçeceği öngörülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ANKARA - Küresel bulut bilişim cirosu, bu yıl sonunda 109 milyar doları geçeceği öngörülüyor.Gartner araştırma şirketinin raporundan derlenen bilgilere göre, kürsel bulut cirosu bu yıl geçtiğimiz yıla göre yüzde 19,6 artacak.
Bulut bilişimin, genel olarak bilişim teknolojileri içerisinde en hızlı büyüyen segment olduğu belirtilen raporda, BPaaS'ın da (Business-Process-asa-Service - İş Geliştirme Servisi) özellikle "bulut reklamcılık" içerdiği için genel olarak bulut bilişim içerisinde liderlik yaptığı kaydedildi. Raporda, tüm bulut bilişim yatırımlarının yüzde 77'sinin bunu kapsadığı vurgulandı.
Rapora göre, SaaS (Software as a service - Yazılım Servisi) ikinci büyük segment. Bu segmente, yıl sonu itibarıyla 14,4 milyar dolar yatırılacak.
Uygulama altyapısı segmenti PaaS (Application infrastructure services) ise 1,2 milyar dolarlık bir büyüklüğe erişecek.
Geçtiğimiz yıl 91,4 milyar dolar olarak gerçekleşen bulut bilişim cirosunun, bu yıl sonunda 109 milyar doları, 2016 yılında da 206,6 milyar dolara geçmesi öngörülüyor.
Gartner, daha önce hazırladığı raporda, bilgisayar ortamındaki içeriğin üçte birinin, 2016 yılına kadar bulut bilişime taşınacağı bildirmişti. Şirket, geleneksel dijital verilerini bilgisayarlarında biriktiren kullanıcıların 2011'de yüzde 7 oranında bulut bilişimi tercih ederken, bu oranın hızla artacağını ve 2016 yılında yüzde 36'ya ulaşacağına işaret etmişti.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir