Buz kovasının yaratıcısı Corey Griffin öldü

ALS hastalığı için başlattığı “Ice Bucket Challenge” (Bir kova buz) çılgınlığının başlatıcısı Corey Griffin öldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ALS hastalığı için başlattığı “Ice Bucket Challenge” (Bir kova buz) çılgınlığının yaratıcısı 27 yaşındaki Corey Griffin deniz kazasında hayatını kaybetti.

Son günlerde giderek yaygınlaşan 'Bir Kova Su' kampanyası Türkiye'ye de sıçradı. Bir kova suyu başlarından aşağı boşaltan ve bunu videoya çekip paylaşan kişilere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu kampanya aslında ALS hastalığı için bir yardım toplama eylemi. Meydan okunduğu halde başından aşağı buzlu suyu boşaltmayan 100 dolar bağışlıyor.

Bir çok ünlü isim katıldı

Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Oprah Winfrey, George W. Bush ABD’de kampanyaya katılan isimlerden bazıları. Türkiye’de de bir çok futbolcu ve ünlü isim kampanyaya katıldı.

Kampanyanın yaratıcısı hayatını kaybetti 

Bu kampanyanın yaratıcılarından biri 27 yaşındaki Corey Griffin’di. Çok yakın arkadaşı Pete Frates ALS’ye yakalanınca bu kampanyayı başlatmıştı. Kampanyanın yaratıcısı Bostonlu bu genç adam trajik bir deniz kazasında hayatını kaybetti.

Massachussets’in Nantucket bölgesinde tatil yapan Griffin, iki katlı bir evin çatısından suya atladı ve bir daha da çıkamadı. Fark edildiğinde çoktan yaşamını yitirmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir